Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@16:29:52 GMT

تشخیص اختلال دوقطبی

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۱۸۵۱۸

تشخیص اختلال دوقطبی

به گزارش اقتصادآنلاین ، برای تشخیص یک دوره شیدایی، باید علائمی را تجربه کنید که حداقل یک هفته طول بکشد یا باعث بستری شدن شما در بیمارستان گردد.

 در این مدت تقریباً همه‌روزه باید این علائم را تجربه کنید. از طرف دیگر، دوره‌های افسردگی اساسی باید حداقل دوهفته طول بکشد.

تشخیص اختلال دوقطبی ممکن است دشوار باشد زیرا تغییرات خلقی ممکن است متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشخیص آن در کودکان و نوجوانان حتی دشوارتر هم هست. این گروه سنی اغلب تغییرات بیشتری در خلق‌وخو، رفتار و سطح انرژی دارند.

اختلال دوقطبی در صورت عدم درمان، اغلب بدتر می‌شود. دوره‌ها ممکن است بیشتر اتفاق بیفتند یا شدیدتر شوند. اما اگر شما برای اختلال دوقطبی خود تحت درمان هستید، ممکن است زندگی سالم‌تر و مثمر ثمری داشته باشید؛ بنابراین، تشخیص بسیار مهم است.

آزمایش علائم اختلال دوقطبی

نتیجه یک آزمایش تشخیص این نوع اختلال را مشخص نمی‌کند. پزشک از چندین تست و آزمایش استفاده خواهد کرد.

این موارد عبارتند از:

معاینه بدنی. پزشک شما یک معاینه کامل بدنی انجام می‌دهد. آن‌ها همچنین ممکن است آزمایش خون یا ادرار را برای رد سایر علل احتمالی علائم شما انجام دهند. ارزیابی سلامت روان. پزشک ممکن است شما را به یک متخصص سلامت روان مانند روان‌شناس یا روانپزشک ارجاع دهد. این پزشکان شرایط سلامت روانی مانند اختلال دوقطبی را تشخیص و درمان می‌کنند. در طول ویزیت، آن‌ها سلامت روان شما را ارزیابی می‌کنند و به دنبال نشانه‌های اختلال دوقطبی می‌گردند. دفتر ثبت حالات روانی روزانه. اگر پزشک شما شک کند که تغییرات رفتاری شما ناشی از اختلال خلقی مانند دوقطبی است، ممکن است از شما بخواهد حالات خود را ترسیم کنید. ساده‌ترین راه برای انجام این کار، ثبت یک احساس و طول مدت دوام این احساسات است. همچنین ممکن است پزشک پیشنهاد دهد که الگوی خواب و غذا خوردن خود را نیز ثبت کنید. معیار‌های تشخیصی. دفترچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی 5(DSM) خلاصه‌ای از علائم بیماری‌های مختلف روانی است. پزشکان می‌توانند این لیست را برای تأیید تشخیص دوقطبی دنبال کنند.

پزشک شما ممکن است علاوه بر این موارد، از ابزار‌ها و آزمایش‌های دیگر نیز برای تشخیص اختلال دوقطبی استفاده کند.

درمان اختلال دوقطبی

چندین روش درمانی در دسترس است که به شما کمک می‌کند اختلال دوقطبی خود را مدیریت کنید. این روش‌ها شامل دارو‌ها، مشاوره و تغییر سبک زندگی است. برخی درمان‌های طبیعی نیز ممکن است در این باره مفید باشند.

دارو‌ها

دارو‌های توصیه شده ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تثبیت‌کننده‌های خلقی، مانند لیتیوم (لیتوبید) دارو‌های ضد روان‌پریشی، مانند اولانزاپین (زیپرکسا) دارو‌های ضدافسردگی، ضد روان‌پریشی، مانند فلوکستین -اولانزاپین (سیمبیاکس) بنزودیازپین‌ها، نوعی داروی ضد اضطراب مانند آلپرازولام (زاناکس) که ممکن است برای درمان کوتاه‌مدت استفاده شود.

روان‌درمانی

روان‌درمانی‌های توصیه شده ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درمان رفتاری شناختی

درمان رفتاری شناختی نوعی گفتاردرمانی است. شما و یک درمانگر درباره راه‌های کنترل اختلال دوقطبی صحبت می‌کنید. آن‌ها به شما کمک می‌کنند الگو‌های فکری خود را درک کنید. همچنین می‌توانند به شما کمک کنند تا به استراتژی‌های مقابله‌ای مثبت برسید.

آموزش روان‌شناختی

آموزش روان‌شناختی نوعی مشاوره است که به شما و عزیزانتان در درک این اختلال کمک می‌کند. دانستن بیشتر در مورد اختلال دوقطبی به شما و دیگران در زندگی کمک می‌کند تا آن را مدیریت نمایید.

ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی

ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی (IPSRT) بر تنظیم عادات روزانه، مانند خواب، غذا خوردن و ورزش تمرکز دارد. متعادل‌سازی این اصول روزمره به شما کمک می‌کند تا اختلال خود را مدیریت کنید

سایر گزینه‌های درمانی

سایر گزینه‌های درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درمان الکترو تشنجی (ECT) دارو‌های خواب مکمل‌ها طب سوزنی

تغییر سبک زندگی

برخی مراحل ساده نیز وجود دارد که می‌توانید هم‌اکنون برای کمک به مدیریت اختلال دوقطبی خود انجام دهید:

برای غذا خوردن و خوابیدن یک روال معمول داشته باشید یاد بگیرید که نوسانات خلقی را تشخیص دهید از یکی از دوستان یا اقوام خود بخواهید که از برنامه‌های درمانی شما پشتیبانی کنند با پزشک یا ارائه‌دهنده مراقبت‌های سلامت مجاز صحبت کنید

سایر تغییرات سبک زندگی نیز می‌تواند به تسکین علائم افسردگی ناشی از اختلال دوقطبی کمک کند.

درمان‌های طبیعی برای اختلال دوقطبی

برخی دارو‌های طبیعی ممکن است برای اختلال دوقطبی مفید باشند. بااین‌حال، بدون مشورت با پزشک خود، از این روش‌ها استفاده نکنید. این روش‌های درمانی می‌توانند با دارو‌های مصرفی تداخل داشته باشند.

گیاهان و مکمل‌های زیر ممکن است به ایجاد ثبات در خلق‌وخوی شما و تسکین علائم اختلال دوقطبی کمک کنند:

روغن ماهی: یک مطالعه در سال 2013 نشان داد افرادی که ماهی و روغن ماهی زیادی مصرف می‌کنند کمتر به بیماری دوقطبی مبتلا می‌شوند. برای دریافت روغن به‌صورت طبیعی می‌توانید ماهی بیشتری بخورید یا می‌توانید از مکمل‌های بدون نسخه (OTC) استفاده کنید. رودیولا روزیا (گیاه ریشه طلایی): این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که این گیاه می‌تواند یک درمان مفید برای افسردگی متوسط ​​باشد. این گیاه ممکن است به درمان علائم افسردگی اختلال دوقطبی هم کمک کند.

اس - ادنوزیل متیونین (SAMe): یک مکمل اسیدآمینه است. این مطالعه نشان می‌دهد که این مکمل می‌تواند علائم افسردگی اساسی و سایر اختلالات خلقی را کاهش دهد.

چندین ماده معدنی و ویتامین دیگر نیز ممکن است علائم اختلال دوقطبی را کاهش دهند.

نکاتی برای کنار آمدن و پشتیبانی

اگر شما یا کسی که می‌شناسید دارای اختلال دوقطبی می‌باشد، تنها نیستید. اختلال دوقطبی حدود 60 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اگر فکر می‌کنید علائم اختلال دوقطبی را تجربه می‌کنید، با دکتر خود دیدار نمایید. اگر فکر می‌کنید یک دوست، خویشاوند یا عزیز شما ممکن است دارای اختلال دوقطبی باشد، حمایت و درک شما بسیار مهم است. آن‌ها را تشویق کنید تا در مورد علائمی که دارند به پزشک مراجعه کنند.

افرادی که یک دوره افسردگی را تجربه می‌کنند ممکن است افکار خودکشی به سرشان بزند. همیشه باید هر صحبت در مورد خودکشی را جدی بگیرید.

اگر فکر می‌کنید شخصی بلافاصله در معرض آسیب‌زدن به خود یا صدمه زدن به شخص دیگری است:

با فوریت‌های پزشکی یا اورژانس تماس بگیرید. تا رسیدن کمک کنار او بمانید. هرگونه اسلحه، چاقو، دارو یا سایر مواردی که ممکن است آسیب برساند را از دسترس خارج سازید. گوش کنید، اما قضاوت نکنید، بحث نکنید، تهدید نکنید، یا داد نزنید. پربیننده ترین میوه ای جادویی برای خلاصی از بی خوابی تریاک تاثیری در درمان کرونا دارد؟ سه علت قطعی که افراد را مبتلا به کرونا کرده است بیماری مخوفی که مصرف برنج آن را تشدید می کند آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۲۲)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اختلال دوقطبی علائم اختلال دوقطبی سلامت روان شما کمک دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۸۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بدن درد می‌گیریم؟

آفتاب‌‌نیوز :

با این حال زمانی که در سرتاسر بدنتان درد احساس می‌کنید، به احتمال زیاد این وضعیت ناشی از عفونت، بیماری یا دارویی است که مصرف کرده‌اید.

در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از دلایل بدن درد می‌پردازیم:

* مشکل جریان خون

اگر در بازوها، پا‌ها یا هر دو درد دارید، عضلات شما ممکن است خون کافی دریافت نکنند. در ابتدا، ممکن است فقط زمانی که ورزش می‌کنید متوجه آن شوید، اما به مرور زمان ممکن است هنگام نشستن یا راه رفتن آن را احساس کنید. این معمولاً ناشی از وضعیتی به نام تصلب شرایین است و زمانی رخ می‌دهد که در لوله‌هایی که خون را به ماهیچه‌های شما می‌رسانند، انسداد ایجاد می‌شود.

* کم کاری تیروئید

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید شما به اندازه کافی برخی از هورمون‌های کلیدی را تولید نمی‌کند. این وضعیت می‌تواند باعث درد عضلات و مفاصل و همچنین تورم و حساسیت شود. همچنین این وضعیت می‌تواند شما را خسته کند و منجر به مشکلات حافظه، نازک شدن مو، خشکی پوست، کلسترول بالا، کند شدن ضربان قلب و مشکلات دیگر شود. پزشک شما می‌تواند یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا متوجه شود آیا کم کاری تیروئید دارید یا خیر. دارو‌ها می‌توانند به جایگزینیِ هورمون‌های از دست رفته کمک کنند.

* آنفلوآنزا یا سایر عفونت‌ها

هنگامی که ویروس آنفلوآنزا وارد بدن می‌شود، تب و احتقان را به همراه می‌آورد و می‌تواند باعث درد ماهیچه‌های شما به خصوص در پشت، پا‌ها و بازو‌ها شود. معمولاً در عرض یک هفته یا بیشتر به خودی خود بهبود می‌یابد، اما اگر بهبود نیافت با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر مشکلات سلامتی دیگری دارید و آنفلوآنزا می‌گیرید یا سرفه‌ای دارید که از بین نمی‌رود، باید این شرایط را نیز بررسی کنید. سایر عفونت‌ها از جمله کووید۱۹ و اچ آی وی نیز می‌توانند باعث درد‌های عضلانی شما شوند.

* دارو‌ها

دارو‌هایی به نام استاتین‌ها برای کنترل کلسترول بالا استفاده می‌شود و حدود ۳۰ درصد از افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند می‌گویند درد عضلانی دارند. اگر این اتفاق برای شما افتاده است، با پزشک خود صحبت کنید. آن‌ها ممکن است بتوانند داروی متفاوتی به شما بدهند.

* لوپوس

این یک نوع بیماری خودایمنی است و باعث می‌شود سیستم ایمنی که به طور معمول به محافظت از بدن کمک می‌کند، به بافت‌ها و اندام‌ها حمله کند. زمانی که لوپوس مفاصل یا ماهیچه‌های شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند آن‌ها را سفت کند و حرکت آن‌ها باعث درد شود. هیچ درمانی وجود ندارد، اما دارو‌ها و ورزش‌های خاص می‌توانند به کنترل علائم کمک کنند. با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهتر است، صحبت کنید.

* روماتیسم مفصلی

این نیز یک بیماری خودایمنی است - عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به از دست دادن استخوان شود. این شرایط می‌تواند باعث درد و التهاب در سراسر بدن شود و مفاصل شما ممکن است به شکل‌های عجیب و غریب متورم شوند. دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش علائم کمک کند، اما هیچ درمانی وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است برای ترمیم مفاصل آسیب دیده به جراحی نیاز داشته باشید.

* درماتومیوزیت

این بیماری خودایمنی عضلات و مفاصل را دردناک می‌کند و باعث ایجاد بثورات دردناک، خارش دار، قرمز یا بنفش روی پلک‌های شما می‌شود. همچنین روی بند انگشتان، آرنج‌ها، زانو‌ها و انگشتان پا لکه‌هایی ایجاد می‌کند، می‌تواند پوست شما را خشک کند، مو‌های شما را نازک کند و باعث تورم و تحریک پوست اطراف ناخن‌های دست شود. ممکن است بر اثر عفونت، دارو‌ها یا سرطان ایجاد شود. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما پزشک می‌تواند به شما در مدیریت علائم با دارو‌ها و فیزیوتراپی کمک کند.

* فیبرومیالژیا

این وضعیت می‌تواند باعث درد در مفاصل و ماهیچه‌ها و همچنین مشکلاتی در خواب، خلق و خو و حافظه شود. دانشمندان فکر می‌کنند زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌های درد معمولی و خفیف را دریافت و به اشتباه آن‌ها را تشدید کند. ممکن است بر اثر بیماری، جراحی یا استرس شدید روانی ایجاد شود. دارو می‌تواند علائم را کاهش دهد و ورزش و تکنیک‌های آرام سازی مانند یوگا نیز ممکن است سودمند باشد.

* آرتریت پسوریاتیک

این وضعیت ترکیبی از التهاب مفصل و یک اختلال پوستی است. مفاصل دست ها، انگشتان، پاها، زانو‌ها و جا‌های دیگر ممکن است احساس سفتی داشته باشند. درد ممکن است فقط در یک طرف بدن ظاهر شود یا در هر دو طرف متقارن باشد. آرتریت پسوریاتیک ممکن است دامنه حرکتی شما را محدود کند و صبح‌ها شما را خسته کند.

* پلی میوزیت

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی – احتمالاً یک ویروس یا مشکلی در سیستم ایمنی شما – باعث التهاب ماهیچه‌های سراسر بدن به ویژه در شکم، شانه‌ها، بالای بازو‌ها و قلب شود. با گذشت زمان، ماهیچه‌های شما شروع به شکستن می‌کنند و ممکن است قورت دادن یا نفس کشیدن سخت باشد. پزشک ممکن است دارو‌هایی را برای کاهش التهاب یا آرام کردن سیستم ایمنی بدن و فیزیوتراپی را برای کمک به بازیابی قدرت عضلانی پیشنهاد کند.

* سندرم خستگی مزمن

علامت اصلی این وضعیت خستگی شدید است که با هیچ چیز دیگری قابل توضیح نیست. ممکن است با ورزش یا فشار روانی بدتر شود، اما استراحت آن را بهتر نمی‌کند. همچنین ممکن است درد عضلانی، مشکلات حافظه، گلودرد، درد مفاصل و سردرد داشته باشید و نتوانید خوب بخوابید. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به مدیریت علائم شما کمک کند.

* تب منقوط کوه‌های راکی

باکتری به نام R. rickettsii باعث آن می‌شود و نیش کنه معمولاً نحوه ابتلا به آن است. بیشتر علائم آنفلوآنزا مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع، بی خوابی و درد‌های عضلانی را دارد. بثوراتی که خارش ندارند پس از چند روز می‌توانند روی مچ دست و مچ پا ظاهر شوند و سپس پخش شوند. آنتی بیوتیک‌ها آن را درمان می‌کنند و هر چه زودتر آن‌ها را مصرف کنید بهتر است. اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به التهاب در ریه‌ها، قلب و مغز و سپس نارسایی کلیه شود.

* بیماری لایم

باکتری‌های ناشی از نیش کنه نیز باعث این بیماری می‌شوند. این بیماری می‌تواند باعث تب، لرز، خستگی، بدن درد و سردرد شود. لایم همچنین می‌تواند منجر به ایجاد بثورات نیز شود. بیماری لایم با آنتی بیوتیک درمان می‌شود، اما برخی از افراد پس از اتمام دارو همچنان درد و خستگی دارند.

* اسپوندیلیت آنکیلوزان

این یک نوع آرتریت مزمن است که ستون فقرات و گاهی اوقات سینه، زانو و ... را نیز ملتهب می‌کند. این بیماری باعث درد و سفتی عضلات به خصوص در صبح می‌شود. موارد جدی می‌تواند منجر به از دست دادن حرکت در پشت و کمر شود، زیرا استخوان‌های ستون فقرات در کنار هم رشد می‌کنند. همچنین ممکن است بر گردن تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده علایم با پزشک خود صحبت کنید، زیرا درمان اولیه می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

* پلیمیالژیا روماتیکا

این عارضه به سرعت باعث درد و سفتی در شانه‌ها، گردن، بازو‌ها یا ران‌ها می‌شود که می‌تواند در صبح بدتر شود. همچنین ممکن است تب، خستگی، کاهش وزن، افسردگی و بی اشتهایی داشته باشید. پزشکان فکر می‌کنند ژن‌های خاصی می‌توانند احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهند. چیزی در محیط، مانند ویروس نیز ممکن است نقش داشته باشد. استروئید‌ها می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند و علائم شما ممکن است از بین بروند، اما این وضعیت می‌تواند عود کند.

علاوه بر مواردی که در بالا عنوان شد، دکتر «پراساد کاسبکار»، یک متخصص در این باره می‌گوید: انواع خاصی از بدن درد می‌تواند با سرطان مرتبط باشد و باید بسیار آگاه بود که این نوع از درد‌ها ممکن است جدی‌تر باشد. به طور کلی، بدن‌درد مرتبط با سرطان دارای دو یا سه ویژگی است.

دکتر کاسبکار انواع درد‌های بدن که می‌تواند نشان دهنده رشد سلول‌های سرطانی باشد را اینگونه فهرست می‌کند:

* دردی که با قطع دارو عود می‌کند

چنین دردی معمولاً طولانی مدت است و فقط با دارو‌ها یا درمان‌های خاص برای درد تسکین می‌یابد. با قطع دارو ممکن است درد عود کند.

* دردی که با علایم نگران‌کننده همراه است

درد ممکن است با علایم خاص دیگری مانند کاهش وزن، کاهش اشتها، سرفه، خلط خونی، خون در ادرار و بسیاری از علایم دیگر همراه باشد.

* درد در قسمت‌های خاصی از بدن بدون بیماری زمینه‌ای

ویژگی کلیدی سوم و بسیار مهم این است که این گونه از بدن‌درد‌های مرتبط با سرطان معمولاً به طور خاص در نواحی مانند کمر یا بالای شکم نزدیک کبد یا در قسمت‌های خاصی از بدن مانند استخوان قرار دارند. همچنین هیچ عامل مستعد کننده یا سابقه‌ای از تروما یا بیماری وجود ندارد. این نوع بدن درد‌ها در صورت مداوم بودن باید به طور کامل بررسی شوند.

دکتر کاسبکار می‌گوید: اگر درد مداوم در کل بدن یا به‌طور خاص در ناحیه‌ای از بدن‌تان احساس می‌کنید، باید به جای مصرف دارو‌های مُسکن برای برطرف کردن موقتی آن، با مراجعه به پزشک متخصص، علت اصلی درد را شناسایی و روند درمان را آغاز کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که سلامت عاطفی فرد می‌تواند بر تجربه درد تأثیر بگذارد. درک علت درد و یادگیری روش‌های موثر برای مقابله با آن می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

استراتژی‌های کلیدی مدیریت درد عبارتند از:

- دارو‌های ضد درد

- درمان‌های فیزیکی (مانند ماساژ، آب درمانی و ورزش)

- درمان‌های روان‌شناختی (مانند درمان شناختی رفتاری، تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن)

- تکنیک‌های ذهن و بدن (مانند طب سوزنی)

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن