Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین،محققان مطمئن نیستند که چه عواملی باعث اختلال دوقطبی می‌شود یا چرا فقط برخی از افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ژنتیک، عملکرد مغز و محیط از عواملی هستند که احتمالاً در بروز این اختلال نقش دارند.

اهمیت تشخیص به‌موقع

اختلال دوقطبی یک بیماری مادام‌العمر است، اما علائم آن قابل‌درمان می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با یک درمان مؤثر، کسانی که دارای اختلال دوقطبی هستند می‌توانند زندگی عالی داشته باشند.

برخی از روش‌های معمول درمان عبارتند از:

دارو روان‌درمانی تحصیلات حمایت خانواده

دریافت تشخیص به‌موقع اختلال دوقطبی می‌تواند درمان و مدیریت آن را آسان سازد بااین‌وجود، اختلال بسیاری از افراد به‌درستی تشخیص داده نمی‌شوند و تا اواخر زندگی متوجه نمی‌شوند که اختلال دوقطبی دارند.

این امر درمان را به تأخیر می‌اندازد. همچنین ممکن است منجر به درمان‌های نامناسب شود. طبق گفته اتحاد ملی بیماری‌های روانی (NAMI)، در صورت عدم درمان، اختلال دوقطبی می‌تواند بدتر شود. به‌علاوه، فرد می‌تواند با گذشت زمان، موارد شدیدتر و مکرر شیدایی و افسردگی را تجربه کند.

تشخیص اختلال دوقطبی در افراد مسن

زمانی اعتقاد بر این بود که اختلال دوقطبی در طول زندگی فرد "خاموش می‌شود". این باور احتمالاً به دلیل شیوع تشخیص‌های اختلال دوقطبی در نوجوانان و بزرگسالان جوان ایجاد شده است. طبق NAMI، بیش از نیمی از موارد اختلال دوقطبی قبل از 25 سالگی آغاز می‌گردد.

مطالعات متعدد این باور غلط که اختلال دوقطبی فقط جوانان را تحت تأثیر قرار می‌دهد را بی‌اعتبار نمود. در سال‌های اخیر، تحقیقات در مورد اختلال دوقطبی دیررس (LOBD) افزایش‌یافته است.

گزارشی در سال 2015 اظهار داشت که نزدیک به 25 درصد از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی حداقل 60 سال دارند.

بیشتر تحقیقات، اختلال دوقطبی که از 50 سالگی به بعد شروع می‌شود را LOBD در نظر می‌گیرند. بین 5 تا 10 درصد از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی حداقل 50 ساله خواهند بود که اولین علائم شیدایی یا شیدایی خفیف را نشان می‌دهند.

تشخیص صحیح علائم اختلال دوقطبی در افراد مسن‌تر می‌تواند مشکل باشد. علائم اغلب با سایر شرایط اشتباه گرفته می‌شوند.

 طبق مقاله‌ای در روانپزشکی، علائمی مانند روان‌پریشی، اختلال در خواب و پرخاشگری را می‌توان با زوال عقل یا اختلال افسردگی اشتباه گرفت. این مقاله همچنین نشان می‌دهد که دوره‌های شیدایی دیررس می‌تواند ارتباط بیشتری با سکته مغزی، زوال عقل یا پرکاری تیروئید داشته باشد.

درمان اختلال دوقطبی در افراد مسن

با روند روبه‌رشد تحقیقات، گزینه‌های درمان LOBD گسترش‌یافته است. درحالی‌که شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد دارو‌ها می‌توانند LOBD را درمان کنند، یک مطالعه در سال 2010 هشدار می‌دهد که قبل از وجود استراتژی‌های درمانی واضح، مطالعات بیشتری لازم است.

دارو‌های معمول برای درمان اختلال دوقطبی عبارتند از:

تثبیت‌کننده‌های خلقی ضد روان‌پریشی دارو‌های ضدافسردگی ضدافسردگی – ضد روان‌پریشی دارو‌های ضد اضطراب

یک پزشک اغلب ترکیبی از این دارو‌ها را همراه با روان‌درمانی و سایر روش‌های حمایتی تجویز می‌کند.

با دکتر خود تماس بگیرید

اگر نگران هستید که شما یا یکی از عزیزانتان اختلال دوقطبی داشته باشید، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید. افراد در هر سنی می‌توانند به اختلال دوقطبی مبتلا شوند. تغییرات شدید خلق‌وخوی را به‌عنوان علامت پیری در نظر نگیرید.

فردی با اختلال دوقطبی دیررس ممکن است یک دوره شیدایی را تجربه کند با علائمی مانند:

گیجی یا گمراهی به‌راحتی حواس‌پرت می‌شوند ازدست‌دادن نیاز به خواب تحریک‌پذیری علائم یک دوره افسردگی می‌تواند شامل موارد زیر باشد: ازدست‌دادن علاقه به فعالیت‌هایی که زمانی از آن‌ها لذت می‌برد احساس خستگی بیش از حد مشکل در تمرکز یا به‌خاطر سپردن تغییر عادت‌ها فکرکردن یا اقدام به خودکشی اگر فکر می‌کنید شخصی بلافاصله در معرض آسیب‌زدن به خود یا صدمه زدن به شخص دیگری است:

با شماره فوریت‌های پزشکی یا شماره اورژانس محلی خود تماس بگیرید. تا رسیدن کمک کنار او بمانید. هرگونه اسلحه، چاقو، دارو یا سایر مواردی را که ممکن است آسیب برساند را بردارید. گوش کنید، اما قضاوت نکنید، بحث نکنید، تهدید نکنید، یا داد نزنید. پربیننده ترین نکات جالب در مورد واکسن سینوفارم پاکسازی کبد با یک رژیم ۵روزه با تزریق آسترازنکا به سندروم گیلن‌ باره دچار می شوید! جهش کرونا به سمت کودکان +عکس آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۲۲)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اختلال دوقطبی اختلال دوقطبی اختلال دوقطبی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۲۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، کلاس آموزشی پیشگیری از آسم و آلرژی با هدف کسب مهارت‌های خودمراقبتی، پیشگیری و درمان با حضور معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر و کولیوند پزشک عمومی مرکز جامع سلامت ارشاد، برای کارکنان دانشکده علوم توانبخشی برگزار شد.

کولیوند در تشریح بیماری آسم و راه‌های درمان از جمله آموزش مداوم و مشارکت فعال این بیماران؛ به پرهیز از تماس با مواد آلرژی و حساسیت زا به ویژه دود سیگار و تعیین برنامه درمان دارویی پرداخت.

وی گفت: درمان موثر آسم احتیاج به تعاملی قوی بین تیم مراقبت، پزشک معالج، بیمار و اعضای خانواده بیمار دارد.

کولیوند در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سطح جهان به آسم مبتلا هستند، گفت: از هر ۳۰ دانش آموز در یک کلاس ۲ یا ۳ نفر مبتلا به آسم است.

وی اظهار کرد: استفاده روزانه از سبزیجات، لبنیات، مواد مغذی، ویتامین، مکمل و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند ابتلا به بیماری آسم را کاهش و در درمان موثر شود.

در ادامه این کلاس معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد: آسم یک بیماری التهابی طولانی مدت راه‌های هوایی ریه است که با نشانه‌های متغیر و عود کننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و انقباض نایچه که به راحتی تحریک می‌شود و مشخص می‌شود.

وی افزود: از علائم شایع و غیر اختصاصی این بیماری سرفه (به خصوص در شب)، خس خس سینه، تنگی نفس و گرفتگی سینه است که گاهی اوقات، تشخیص این بیماری را از سایر بیماری‌های تنفسی دشوار می‌کند.

معمر خاطرنشان کرد: غذاها، دارو، مواد شیمایی صنعتی، دود سیگار و مواد دخانی، استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذا‌های آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخار گاز‌های مضر موجود در محیط کار و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر و مو یا مدفوع حیوانات خانگی از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.

وی افزود: تایید تشخیص آسم بر اساس سه عنصر کلیدی (سابقه علائم متناوب و یافته‌های معاینات فیزیکی، نمایش محدودیت جریان هوای بازدمی ترجیحا" با اسپیرومتری و رد تشخیص‌های دیگر است.

معمر افزود: از اقدامات تشخیصی انجام رادیوگرافی قفسه سینه، اسپیرومتری (تست ریه)، تست آلرژی، تست‌های آزمایشگاهی آلرژی (RAST) و سی تی اسکن است.

گفتنی است، این کارگاه به مناسبت روز جهانی آلرژی و آسم روز ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار شد و در پایان به سئوالات کارکنان پاسخ داده شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • نمی‌توانم نسبت به ظلم و نسل‌کشی در غزه بی‌تفاوت باشم
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم