Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@04:17:57 GMT

انواع اختلالات دوقطبی در کودک و نوجوان

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۴۱۲۱

انواع اختلالات دوقطبی در کودک و نوجوان

دوقطبی I

به گزارش اقتصادآنلاین، دوقطبی I با ظهور حداقل یک دوره شیدایی تعریف می‌شود. ممکن است قبل و بعد از دوره شیدایی، دوره‌های شیدایی خفیف یا افسردگی اساسی را تجربه کنید. این نوع اختلال دوقطبی به طور یکسان بر مردان و زنان تأثیر می‌گذارد.

دوقطبی II

افراد مبتلا به این نوع اختلال دوقطبی یک دوره افسردگی اساسی را تجربه می‌کنند که حداقل دوهفته طول می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها همچنین حداقل یک دوره شیدایی خفیف دارند که حدود چهار روز طول می‌کشد. تصور می‌شود این نوع اختلال دوقطبی در زنان بیشتر دیده شود.

خلق ادواری

افراد مبتلا به خلق ادواری دوره‌هایی از شیدایی خفیف و افسردگی دارند. این علائم کوتاه‌تر و کمتر از شیدایی و افسردگی ناشی از اختلال دوقطبی I یا دوقطبی II است. اکثر افراد مبتلا به این شرایط فقط یک یا دو ماه خلق‌وخوی آن‌ها ثابت است.

هنگام بحث در مورد تشخیص شما، پزشک می‌تواند به شما بگوید که شما چه نوع اختلال دوقطبی دارید.

اختلال دوقطبی در کودکان

تشخیص اختلال دوقطبی در کودکان بحث‌برانگیز است. این موضوع عمدتاً به این دلیل است که کودکان همیشه علائم اختلال دوقطبی بزرگسالان را نشان نمی‌دهند. حالات و رفتار‌های آن‌ها نیز ممکن است از معیار‌های پزشکان برای تشخیص این اختلال در بزرگسالان پیروی نکند.

بسیاری از علائم اختلال دوقطبی که در کودکان رخ می‌دهد نیز با علائم طیف دیگری از اختلالات ممکن است در کودکان مانند اختلال بیش‌فعالی با کمبود توجه (ADHD) هم‌پوشانی داشته باشد.

بااین‌حال، در چند دهه گذشته پزشکان و متخصصان سلامت روان این بیماری را در کودکان تشخیص داده‌اند. تشخیص می‌تواند به کودکان در درمان کمک کند، اما رسیدن به تشخیص درست ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد. ممکن است کودک شما نیاز به مراقبت ویژه از متخصص حرفه‌ای آموزش‌دیده برای درمان کودکان با مشکلات روحی داشته باشد.

مانند بزرگسالان، کودکان مبتلا به اختلال دوقطبی با افزایش خلق‌وخوی روبرو می‌شوند. آن‌ها می‌توانند بسیار خوشحال به نظر برسند و نشانه‌هایی از رفتار تحریک‌پذیر را نشان دهند.

 سپس این دوره‌ها با افسردگی همراه است. درحالی‌که همه کودکان تغییرات خلقی را تجربه می‌کنند، تغییرات ناشی از اختلال دوقطبی بسیار بارز است. آن‌ها معمولاً شدیدتر از تغییر روحی کودک هستند.

علائم شیدایی در کودکان

علائم قسمت شیدایی کودک ناشی از اختلال دوقطبی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

• رفتار بسیار احمقانه و احساس خوشبختی بیش از حد

• صحبت سریع و تغییر سریع موضوع موردبحث

• مشکل در تمرکز

• انجام کار‌های خطرناک یا آزمایش رفتار‌های پرخطر

• داشتن خلق‌وخوی بسیار کوتاه که به‌سرعت منجر به طغیان عصبانیت می‌شود

• داشتن مشکل خواب و احساس خستگی بعد از کمبود خواب

علائم افسردگی در کودکان

علائم دوره افسردگی کودک ناشی از اختلال دوقطبی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

• با بی‌حوصلگی در اطراف پرسه‌زدن یا بسیار ناراحت عمل‌کردن

• خوابیدن زیاد یا کم

• انرژی کم برای فعالیت‌های عادی یا بی‌علاقگی برای انجام هر کاری

• شکایت از حال خوبی نداشتن، از جمله سردرد‌های مکرر یا معده داشتن

• احساس بی‌ارزشی یا احساس گناه

• کم یا زیاد خوردن

• فکرکردن در مورد مرگ و احتمالاً خودکشی

سایر تشخیص‌های احتمالی

برخی از مشکلات رفتاری که ممکن است در فرزند خود شاهد باشید می‌تواند نتیجه یک بیماری دیگر باشد. ADHD و سایر اختلالات رفتاری می‌تواند در کودکان مبتلا به اختلال دوقطبی رخ دهد. با پزشک کودک خود همکاری کنید و رفتار‌های غیرمعمول فرزند خود که به تشخیص کمک می‌کند را ثبت نمایید.

تشخیص صحیح می‌تواند به پزشک کودک شما کمک کند درمان‌هایی را تعیین کند که می‌تواند به کودک شما کمک کند زندگی سالم داشته باشد.

اختلال دوقطبی در نوجوانان

رفتار پر از عصبانیت برای والدین متوسط یک نوجوان چیز جدیدی نیست. تغییر در هورمون‌ها، به‌علاوه تغییرات زندگی همراه با بلوغ، می‌تواند حتی خوش‌رفتارترین نوجوانان را هرازگاهی کمی ناراحت یا بیش از حد احساساتی جلوه دهد. بااین‌حال، برخی از تغییرات خلقی در نوجوانان ممکن است نتیجه یک بیماری جدی‌تر مانند اختلال دوقطبی باشد.

تشخیص اختلال دوقطبی در اواخر نوجوانی و اوایل سال‌های بزرگسالی شایع است. برای نوجوانان، علائم شایع یک دوره شیدایی شامل موارد زیر است:

• بسیار خوشحال بودن

• " تخلیة هیجانی " یا رفتار نادرست

• شرکت در رفتار‌های پرخطر

• سوءمصرف مواد

• بیش از حد معمول در مورد رابطه جنسی فکر نمودن

• تمایلات جنسی یا فعالیت‌های جنسی بیش از حد

• مشکل در خوابیدن اما بدون نشان‌دادن علائم کوفتگی یا خستگی

• خیلی زودرنج بودن

• مشکل در حفظ تمرکز یا به‌راحتی حواس‌پرت شدن

برای نوجوانان، علائم شایع یک دوره افسردگی شامل موارد زیر است:

• زیاد یا کم خوابیدن

• زیاد یا خیلی کم خوردن

• احساس غم و اندوه و تحریک‌پذیری کمی از خود نشان‌دادن

• کناره‌گیری از فعالیت‌ها و دوستان

• فکرکردن در مورد مرگ و خودکشی

تشخیص و درمان اختلال دوقطبی می‌تواند به نوجوانان کمک کند زندگی سالمی داشته باشند.

اختلال دوقطبی و افسردگی

اختلال دوقطبی می‌تواند دو حالت افراطی داشته باشد: خلق بالا (نشاط افراطی) و خلق پایین (اندوه زیاد). برای تشخیص دوقطبی بودن باید یک دوره شیدایی یا شیدایی خفیف را تجربه کرده باشید.

 مردم به‌طورکلی در این فاز اختلال احساس "نشاط بیش از حد" می‌کنند. هنگامی‌که تغییر خلقی "نشاط افراطی" را تجربه می‌کنید، ممکن است احساس انرژی زیادی داشته و به‌راحتی تحریک‌پذیر باشید.

برخی از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نیز یک دوره افسردگی اساسی یا خلق‌وخوی "اندوه زیاد" را تجربه خواهند کرد. وقتی دچار تغییر خلقی " اندوه زیاد" می‌شوید، ممکن است احساس بی‌حالی، بی‌انگیزه و غمگین بودن داشته باشید. 

بااین‌حال، همه افراد مبتلا به اختلال دوقطبی که این علامت‌ها را ندارند، به‌اندازه کافی احساس "اندوه زیاد" نمی‌کنند که به آن‌ها برچسب افسردگی زد. به‌عنوان‌مثال، درمورد برخی افراد، به‌محض اینکه شیدایی آن‌ها درمان می‌شود، ممکن است احساس نمایند روحیه طبیعی، مانند افسردگی است زیرا آن‌ها از "نشاط افراطی" ناشی از این دوره شیدایی لذت می‌بردند.

درحالی‌که اختلال دوقطبی می‌تواند احساس افسردگی در شما ایجاد کند، اما همان وضعیتی نیست که افسردگی نامیده می‌شود. 

اختلال دوقطبی می‌تواند باعث نشاط‌های افراطی و اندوه‌های زیاد شود، اما افسردگی باعث ایجاد خلق‌وخو و احساساتی می‌شود که همیشه "غم‌افزا" است.

دلایل اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی یک اختلال شایع در سلامت روان است، اما برای پزشکان و محققان کمی مبهم و پیچیده می‌باشد. هنوز مشخص نیست که چه عواملی باعث ایجاد این بیماری می‌شود، دلایل احتمالی اختلال دوقطبی عبارتند از:

ژنتیک

اگر والدین یا خواهر و برادر شما از اختلال دوقطبی رنج می‌برند، احتمال ابتلای شما به این اختلال بیشتر از سایر افراد خواهد بود. بااین‌حال، لازم به یادآوری است که اکثر افرادی که در سابقه خانوادگی خود دارای اختلال دوقطبی هستند، به آن دچار نمی‌شوند.

مغز

ساختار مغز شما ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را تحت تأثیر قرار دهد. ناهنجاری در ساختار یا عملکرد‌های مغز شما ممکن است خطر شما را افزایش دهد.

فاکتور‌های محیطی

فقط آنچه در بدن شماست باعث افزایش احتمال ابتلا به اختلال دوقطبی نمی‌گردد. عوامل بیرونی نیز ممکن است در این امر مؤثر باشند. این عوامل می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

• استرس شدید

• تجربه‌های که آسیب روانی به‌جای می‌گذارند

• بیماری جسمی

هر یک از این عوامل ممکن است در ابتلا به اختلال دوقطبی تأثیر بگذارد. بااین‌وجود بیشتر احتمال دارد که ترکیبی از این عوامل در پیشرفت بیماری نقش داشته باشد.

آیا اختلال دوقطبی ارثی است؟

اختلال دوقطبی می‌تواند از والدین به کودک منتقل شود. تحقیقات نشان داده‌اند که یک ارتباط ژنتیکی قوی در افراد مبتلا به این اختلال وجود دارد. اگر یکی از بستگان مبتلا به این اختلال دارید، احتمال ابتلا به آن نیز چهارتا شش برابر بیشتر از افرادی است که سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند.

بااین‌حال، این امر بدان معنا نیست که همه افراد دارای خویشاوندانی که به این اختلال مبتلا هستند، به آن مبتلا می‌گردند. علاوه بر این، همه افراد مبتلا به اختلال دوقطبی سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند.

هنوز هم به نظر می‌رسد که ژنتیک در بروز اختلال دوقطبی نقش بسزایی دارد.

پربیننده ترین نکات جالب در مورد واکسن سینوفارم با تزریق آسترازنکا به سندروم گیلن‌ باره دچار می شوید! تولید واکسن، انقلابی در درمان سرطان / موفقیت جدید شرکت بایون‌تک جهش کرونا به سمت کودکان +عکس ۸ درمان خانگی برای بواسیر

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کودک اختلال دوقطبی مبتلا به اختلال دوقطبی نوع اختلال دوقطبی اختلال دوقطبی شامل موارد زیر افراد مبتلا دوره افسردگی اندوه زیاد بااین حال بیش از حد خلق وخوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۴۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند

جلسه شورای سیاست گذاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در محل برگزاری این نمایشگاه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 وزیر فرهنگ در این جلسه ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: انشاالله اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشور‌های دنیا نیست؛ تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یکسال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیاز‌ها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم، اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و انشاالله این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تامین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیات علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

وی افزود: انشاالله امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: دکتر احمدوند برای روز‌های نمایشگاه تمهید کنند تا با صنوف مختلف جلسه داشته باشیم تا محلی برای حل مشکلات باشد.

شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد

وزیر فرهنگ گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

اسماعیلی در عین حال تصریح کرد: اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم.

باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفا نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود، اما تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

نقش تبلیغات در رسانه‌ها برای ایجاد شور و نشاط فرهنگی میان مردم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند، گفت: به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظر سنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازار‌های اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

نمایشگاه کتاب باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل را نشان دهد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسأله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم. دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزار‌های اقناعی، تبلیغی و گفتگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

نظرسنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه به‌صورت روزانه باشد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید براینکه برای مسأله فلسطین حتما باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیقتر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

گفتنی است، گزارش آخرین وضعیت آماده سازی نمایشگاه از جمله موارد مطرح شده توسط اعضا در این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم