Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@14:03:23 GMT

۱۴ علامت اختلال دوقطبی

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۰۲۱۰

۱۴ علامت اختلال دوقطبی

به گزارش اقتصادآنلاین،اختلال دوقطبی یک تشخیص نادر نیست. مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۵ نشان داد که ۲.۶ درصد جمعیت، یا بیش از ۵ میلیون نفر، با نوعی اختلال دوقطبی زندگی می‌کنند. علائم آن در اواخر نوجوانی یا اوایل سال‌های بزرگسالی فرد ظاهر می‌شود، اما ممکن است در کودکان نیز وجود داشته باشد. 

زنان بیشتر از مردان دوقطبی می‌گیرند، اگرچه دلیل این امر هنوز مشخص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشخیص اختلال دوقطبی دشوار است، اما علائم یا نشانه‌هایی وجود دارد که می‌توانید به دنبال آن‌ها باشید.

علائم اختلال دوقطبی چیست؟

علائم و نشانه‌های اختلال دوقطبی متنوع است. بسیاری از این علائم همچنین می‌تواند به دلیل شرایط دیگر ایجاد شود و تشخیص این وضعیت را سخت می‌کند. علائم اختلال دوقطبی را می‌توان به‌طورکلی به علائم شیدایی و علائم افسردگی تقسیم کرد.

۷ نشانه شیدایی

شیدایی می‌تواند علائم دیگری را نیز ایجاد کند، اما هفت مورد از علائم اصلی این مرحله از اختلال دوقطبی عبارتند از:

۱. احساس طولانی‌مدت بیش از حد خوشحال یا "نشاط افراطی"

۲. کاهش نیاز به خواب

۳. خیلی سریع صحبت‌کردن، اغلب با افکار پریشان

۴. احساس بی‌قراری یا هیجان‌های شدید

۵. به‌راحتی حواس‌پرت شدن

۶. داشتن اعتمادبه‌نفس بیش از حد توانایی‌های خود

۷. انجام یک رفتار پرخطر، مانند داشتن رابطه جنسی هیجانی، قمار با پس‌انداز زندگی، و یا ولخرجی کردن

۷ نشانه افسردگی

افسردگی مانند شیدایی می‌تواند علائم دیگری را نیز ایجاد کند، اما در اینجا هفت مورد از علائم اصلی افسردگی ناشی از اختلال دوقطبی وجود دارد:

۱. احساس غم یا ناامیدی طولانی‌مدت

۲. کناره‌گیری از دوستان و خانواده

۳. ازدست‌دادن علاقه به فعالیت‌هایی که زمانی از آن‌ها لذت می‌برید

۴. تغییر قابل‌توجهی در اشتها

۵. احساس خستگی شدید یا کمبود انرژی

۶. داشتن مشکلات حافظه، تمرکز و تصمیم‌گیری

۷. فکر کردن درمورد خودکشی و یا اقدام به انجام آن، یا مشغولیت با افکاری درمورد مرگ

پیشگیری از خودکشی

اگر فکر می‌کنید شخصی بلافاصله در معرض آسیب‌زدن به خود یا صدمه زدن به شخص دیگری است:

• با شماره فوریت‌های پزشکی یا اورژانس محلی خود تماس بگیرید.

• تا رسیدن کمک کنار او بمانید.

• هرگونه اسلحه، چاقو، دارو یا سایر مواردی که ممکن است آسیب برساند را بردارید.

• گوش کنید – اما قضاوت نکنید، بحث نکنید، تهدید نکنید، یا داد نزنید.

انواع و نشانه‌های اختلال دوقطبی

چهار نوع اختلال دوقطبی وجود دارد، اما دو نوع از این نوع اغلب تشخیص داده می‌شوند.

دوقطبی I

این شکل کلاسیک اختلال دوقطبی قبلاً "افسردگی شیدایی" نامیده می‌شد. در دوقطبی I، فاز شیدایی واضح می‌باشد. رفتار و تغییر روحیه فرد بسیار شدید است و رفتار او به‌سرعت تشدید می‌شود تا زمانی که از کنترل خارج شود. فرد در صورت عدم درمان ممکن است در اورژانس بستری گردد.

برای داشتن دوقطبی I، شخص باید دوره‌های شیدایی را تجربه کرده باشد. برای اینکه یک رویداد یک دوره شیدایی تلقی شود، باید:

• تغییراتی در خلق‌وخو یا رفتار‌هایی داشته باشد که برخلاف رفتار معمول فرد است

• بیشتر طول روز، تقریباً هر روز در طول دوره رخ دهد

• حداقل یک هفته طول بکشد یا آن‌قدر شدید باشد که فرد به مراقبت فوری در بیمارستان نیاز پیدا نماید

افراد مبتلا به دوقطبی I به طور معمول دارای دوره‌های افسردگی نیز هستند، اما برای تشخیص دوقطبی I یک دوره افسردگی نیاز نیست.

دوقطبی II

دوقطبی II شایع‌تر از دوقطبی I است. علائم آن شامل علائم افسردگی نیز می‌باشد، اما علائم شیدایی آن بسیار کمتر است و علائم شیدایی خفیف نامیده می‌شود. شیدایی خفیف اغلب بدون درمان بدتر می‌شود و فرد می‌تواند به‌شدت شیدا یا افسرده شود.

درک ابتلا به اختلال دوقطبی II برای مردم سخت‌تر است، و اغلب دوستان یا عزیزان می‌توانند این شخص مبتلا را تشویق کنند تا کمک بگیرد.

انواع نادرتر اختلال دوقطبی

دو نوع دیگر از این اختلال وجود دارد که کمتر از دوقطبی I و II شایع است. اختلال سیکلوتایمیک شامل تغییراتی در خلق‌وخو و جابه‌جایی‌هایی مشابه دوقطبی I و II است، اما شیفت‌ها اغلب ماهیت چشمگیری ندارند. یک فرد مبتلا به اختلال خوی ادواری اغلب می‌تواند بدون دارو عملکرد طبیعی داشته باشد، هرچند ممکن است سخت باشد. با گذشت زمان، تغییرات خلقی فرد ممکن است به تشخیص دوقطبی I یا II تبدیل شود.

تشخیص اختلال دوقطبی

تا زمانی که شیدایی شدید نداشته باشید، تشخیص علائم اختلال دوقطبی به‌سختی ممکن است. افرادی که شیدایی خفیف دارند ممکن است بیش از حد معمول انرژی، اعتمادبه‌نفس داشته و پر از ایده بوده و خواب کمتری داشته باشند. این‌ها مواردی است که به‌سختی کسی از آن‌ها شکایت می‌کند.

درمان اختلال دوقطبی

پس از تشخیص، پزشک در مورد یک برنامه درمانی که مناسب شما تصمیم می‌گیرد. درمان اختلال دوقطبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• دارو

• رفتاردرمانی

• درمان سو مصرف مواد

• درمان با شوک الکتریکی

یک روانپزشک مجاز معمولاً درمان شما را مدیریت می‌کند. همچنین ممکن است یک مددکار اجتماعی، روان‌شناس یا پرستار روانپزشکی درتیم مراقبت‌های شما باشد.

با دکتر خود صحبت کنید

اگر فکر می‌کنید که شما یا یکی از عزیزانتان علائم یا نشانه‌های اختلال دوقطبی را دارید، اولین قدم شما باید صحبت با پزشک باشد. فقط یک متخصص پزشکی آموزش‌دیده می‌تواند این اختلال را تشخیص دهد، و تشخیص درست، کلید اصلی درمان مناسب است. دارو، درمان یا سایر گزینه‌های درمانی می‌تواند به شما یا عزیز شما کمک کند علائم را تحت کنترل درآورده و زندگی راضی‌کننده و کامل داشته باشید.

سوال:

تفاوت علائم اختلال دوقطبی در کودکان و نوجوانان با علائم اختلال دوقطبی در بزرگسالان چیست؟

جواب:

در صورت وجود اختلال دوقطبی، کودکان ممکن است علائم افسردگی مختلفی را نشان دهند. به‌عنوان‌مثال، کودکان و نوجوانان ممکن است به‌جای روحیه افسرده، خلق‌وخوی تحریک‌پذیر از خود نشان دهند. 

به همین ترتیب، ممکن است به‌جای کاهش وزن، آن‌ها نتوانند به افزایش وزن مورد انتظار که برای دوره رشد خاص آن‌ها طبیعی است، برسند. مختص مرحله شیدایی بیماری، کودکان ممکن است احمق یا دست‌وپا چلفتی به نظر برسند – فراتر از آنچه "مناسب" تنظیم یا سطح رشد کودک انتظار می‌رود. 

به‌عبارت‌دیگر، در مهمانی‌ها یا سایر رویداد‌های اجتماعی، کودکان احمق و سرخوش هستند و اوقات خوبی را سپری می‌کنند. اما اگر آن‌ها در مدرسه یا در خانه که این فعالیت‌های فعلی، کار‌هایی نیست که مورد انتظار باشد، این‌گونه رفتار کنند، کودک ممکن است معیار "A" برای اختلال دوقطبی را داشته باشد.

 به همین ترتیب، کودکان ممکن است توانایی‌ها را تا حد خطرناک بودن بیش از حد غلو کنند. آن‌ها ممکن است برنامه‌های دقیق و غیرواقعی را برای پروژه‌هایی شروع کنند که به‌وضوح فراتر از توانایی آن‌ها است. 

کودک همچنین ممکن است به طور ناگهانی کار‌های جنسی را شروع کند که برای سطح رشد کودک نامناسب است (البته با این فرض که کودک مورد آزار جنسی یا در معرض مواد صریح جنسی قرار نگرفته باشد).

پربیننده ترین بازگشایی مدارس منوط به واکسیناسیون دانش آموزان ثبت‌نام واکسیناسیون دانشجویان و طلاب فعال شد تولید واکسن، انقلابی در درمان سرطان / موفقیت جدید شرکت بایون‌تک عوارض بعد از واکسیناسیون را بشناسیم ۱۰۰ میلیون واکسن کرونا تا آذر امسال وارد کشور می شود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اختلال دوقطبی علائم اختلال دوقطبی بیش از حد دوقطبی I

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۰۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟

فشار خون طبیعی کمتر از ۱۲۰ سیستولیک و ۸۰ دیاستولیک یا ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه است. هر رقم بالاتر از آن به معنای فشار بیشتر بر شریان‌هاست که سبب می‌شود در طول زمان خاصیت ارتجاعی کمتری داشته باشند و این مورد می‌تواند منجر به گردش خون کمتر در بدن، حمله قلبی، سکته مغزی یا بیماری کلیوی شود.

انجمن قلب آمریکا می‌گوید که فشار خون بالا تقریبا  نیمی از جمعیت ایالات‌متحده را گرفتار کرده است و بسیاری از این افراد از وضعیت خود آگاه نیستند زیرا اغلب علائمی ندارند. با این حال،  بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی افرادی که فشار خون ۱۸۰/۱۲۰ میلی‌متر جیوه دارند ممکن است سردردهای شدید، مشکل در تنفس، تاری دید، گیجی یا وزوز در گوش را تجربه کنند و یکی دیگر از علائم فشار خون بالا ممکن است تورم انگشتان و پاها باشد.

قلب برای پمپاژ خون در بدن باید سخت‌تر کار کند و گاهی اوقات خون به سختی از اندام‌ها به قلب باز می‌گردد که می‌تواند باعث شود انگشتان متورم شوند. فشار خون بالا اغلب به دلیل مقادیر بالای سدیم در رژیم غذایی ایجاد و موجب می‌شود آب بیشتری در خود نگه دارید. این مایع اضافی می‌تواند موجب تورم شود و اگر اغلب این اتفاق برای شما رخ می‌دهد، فشار خون خود را چک کنید.

فشار خون بالای کنترل نشده می‌تواند منجر به بیماری کلیوی شود. کلیه‌های شما وظیفه حذف مواد زائد از خون و حفظ تعادل مایعات را بر عهده دارند. اگر کلیه‌های شما خون کافی نداشته باشند، نمی‌توانند کار خود را انجام دهند و این مورد می‌تواند منجر به ادم یا تجمع مایع در بافت‌های بدن شما شود. تورم ناشی از ادم معمولا در پاهاست، اما ممکن است آن را در بازوهای خود نیز احساس کنید. حتی داروهای فشار خون بالا می‌تواند سبب تورم انگشتان و دستان شما شود.

اقداماتی که می‌توانید برای کنترل فشار خون بالا انجام دهید

رژیم‌های غذایی سرشار از سدیم و چربی اشباع شده در حالی که میوه‌ها و سبزیجات کم دارند می‌توانند شما را در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار دهند. مصرف الکل و دخانیات، چاقی، افزایش سن، سابقه خانوادگی و ورزش نکردن نیز می‌تواند در خطر ابتلا به فشار خون بالا موثر باشند.

پزشک اغلب هر زمانی که به وی مراجعه کنید فشار خون شما را بررسی می‌کند، اما دفتر پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای سلامت ایالات‌متحده توصیه کرد اگر سن شما زیر ۴۰ سال است و در معرض خطر نیستید، فشار خون خود را هر ۳ تا ۵ سال یکبار چک کنید. برای فشار خون بالا افراد ۴۰ سال و بالاتر باید سالی یک بار فشار خون خود را چک کنند.

اگر فشار خون شما بالا باشد، گروه پزشکی ممکن است تغییرات سبک زندگی را برای کاهش فشار خون بدون دارو پیشنهاد کند که شامل کاهش سدیم در رژیم غذایی یا اتخاذ برنامه غذایی دش (DASH ) است. همچنین باید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کنید تا فشار خون خود را کاهش دهید. حتی اگر نیاز به مصرف داروهای فشار خون داشته باشید، این تغییرات سبک زندگی می‌تواند دارو را موثرتر کند.

تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان

داشتن فشار خون پایین همیشه نگران‌کننده نیست. با این حال، افت فشار خون شدید می‌تواند موجب عدم جریان خون به مغز، سرگیجه، سیاهی یا از دست دادن هوشیاری شود و حتی ممکن است در موارد شدید تهدیدکننده زندگی باشد. فشار خون پایین یا افت فشار خون وضعیتی است که در آن فشار سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب به زیر ۹۰ و ۶۰ میلی‌متر جیوه می‌رسد. فشار خون طبیعی ۱۲۰ و ۸۰ میلی‌متر جیوه است. فشار سیستولیک فشاری است که در شریان‌ها هنگام ضربان قلب و پر شدن آن ها از خون وجود دارد و فشار دیاستولیک فشار در شریان‌ها در زمانی است که قلب بین ضربان‌ها استراحت می‌کند. معمولا فشار خون پایین نشانه‌ای از شرایط پزشکی زمینه‌ای یا مرتبط با سن است. توجه به علائم و نشانه‌های فشار خون پایین در مراحل اولیه آن ضروری است. علایم فشار خون پایین عبارتند از سبکی سر یا سرگیجه، حالت تهوع یا استفراغ، خستگی یا ضعف، عرق سرد، تپش قلب،  تنفس کم عمق و سریع، سردرگمی یا مه مغزی، از دست دادن هوشیاری، ضربه مغزی، نبض ضعیف، گرفتگی گردن، پوست رنگ‌پریده و تشنج است.

چه نوع غذایی برای کنترل فشار خون توصیه می‌شود؟

با توجه به اطلاعات انجمن قلب آمریکا و کالج قلب و عروق آمریکا، اگر فشار خون فرد به‌طور مداوم بالاتر از ۱۳۰/۸۰ باشد، فشار خون بالا در نظر گرفته می‌شود. چند نکته رایج رژیم غذایی و مواد غذایی که به کنترل فشار خون کمک می‌کنند در ذیل ذکر شده است.

روغن زیتون مملو از آنتی اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌هاست که فواید سلامتی مختلفی ازجمله کاهش فشار خون دارند. پختن سبزیجات در روغن زیتون همچنین به بدن اجازه می‌دهد تا ویتامین‌های محلول در چربی K، A، D و E را جذب کند.

دانه‌های کتان، ابرغذای قدرتمند برای کاهش فشار خون بالا هستند. آنها حاوی α-لینولنیک اسید هستند که اسید چرب ضروری امگا ۳ است و برای کنترل فشار خون مفید خواهد بود.

محدود کردن نمک در رژیم غذایی بهترین راه برای حفظ سلامت کلیه است بنابراین مصرف روزانه نمک را زیر ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز نگه دارید.

غذاهای غنی از پتاسیم ازجمله اسفناج و موز در تحقیقات نشان داده‌اند که فشار خون را کاهش می‌دهند. پتاسیم به کلیه‌ها کمک می‌کند تا سدیم را از بدن دفع کنند و می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود. برخی دیگر از غذاهای پر پتاسیم شامل خربزه، پرتقال، زردآلو، سبزیجات برگ سبز، گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، لوبیا، دانه‌ها، سبزی سوئیس چارد و لوبیا سفید است.

منیزیم ممکن است به شل شدن رگ‌های خونی کمک و عبور خون را آسان‌تر کند. غذاهای غنی از منیزیم شامل سبزیجات، لبنیات، مرغ، حبوبات و غلات کامل است.

جدای از این موارد، محدود کردن مصرف الکل و اجتناب از سیگار بهترین راه برای کنترل فشار خون است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن