Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@04:43:11 GMT

چگونه اختلال دوقطبی را درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۱۰۴۷

چگونه اختلال دوقطبی را درمان کنیم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، فرنگیس شریفی باستان تاکید کرد: فرد مبتلا به اختلال دو قطبی از تحصیل، کار و برنامه ریزی شخصی در ارتباط با همسر و فرزندان بازمانده و دچار یک نوع آشفتگی در محیط کار و زندگی اش می شود.

وی با اشاره به اینکه اختلال دوقطبی دوره های مزمنی هستند که اگر با علائم مانیا(شیدایی و سرخوشی) و افسردگی اساسی در فرد بروز پیدا کند نیاز به بستری دارد،   افزود:ممکن است فرد به دلیل خلق بالا، تحریک پذیری، پرخاشگری و یک نوع عصبانیت خیلی شدید، شک و ظن به اطرافیان به همراه توهم و هذیان گویی، به خود، همسر، فرزندان یا دیگران آسیب برساند یا وسایل خانه را بشکند که باید به سرعت بستری شده و تحت دارو درمانی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس تصریح کرد: این افراد باید به درمان اعتماد کنند و در مورادی که بیمار به درمان اعتماد ندارد پزشک به جای قرص از تزریق استفاده می کند،  همچنین در مواردی به فرد مبتلا به اختلال دوقطبی شوک برقی نیز داده می شود.

وی با بیان اینکه خانواده ها باید آگاه باشند و سطح دانش خود را در این زمینه بالا ببرند، تاکید کرد: وقتی فرد دچار پرت و پلاگویی شود، برای خودش به صورت غیرطبیعی بخندد، برای مثال نیمه شب به فردی زنگ بزند و پرت و پلا بگوید، ساعت خواب و بیداری اش مختل شود یا دچار پراشتهایی یا بی اشتهایی شود و...خانواده بداند این فرد باید تحت نظر و درمان قرار گیرد.

شریفی باستان خاطرنشان کرد: خانواده ها با دیدن چندین رفتار غیرمعمول، باید فرد بیمار را برای درمان هدایت و تشویق کنند چراکه وقتی این حالت ها با علائم سایکوتیک «روان پریشی» همراه شود هم برای بیمار و هم برای خانواده وی خطرناک می شود. ضمن اینکه باید یادمان باشد فرد در شروع بیماری اختلال دوقطبی درمان پذیرتر است.

این روانشناس اظهار داشت: اما بعد از کنترل علائم بیماری توسط پزشک، فرد بیمار باید تحت نظر روانشناس قرار گیرد. این افراد به طور معمول بیماری خود را باور و قبول ندارند چراکه در حالت مانیا دچار لذت و سرخوشی می شوند. برای مثال کارهای جدید شروع می کنند، خلاق می شوند و ...در چنین حالتی ممکن است روند دارودرمانی خود را قطع کرده تا از حالت مانیای خود لذت کافی را ببرند. در این شرایط امکان دارد بیماری فرد عود کند.

شریفی باستان گفت: به طور معمول در درمان اختلال دوقطبی، پزشکان با دارو درمانی و در مواقعی شوک برقی سعی می کنند بیماری فرد را کنترل کنند. سپس یکی از اساسی ترین روش های درمان تنظیم خلق و خواب فرد بیمار است. به این دلیل که بسیار در درمان بیماری اهمیت دارد و در ادامه سعی بر کنترل هیجان فرد است.

این روانشناس با تاکید بر اهمیت نقش خانواده در حمایت از بیمار دوقطبی خاطرنشان کرد: حمایتگر و آگاه بودن خانواده ها بسیار اهمیت دارد. برای مثال در چنین مواقعی بعضی از خانواده ها می ترسند، نگران شده و تصور می کنند به فرزند یا عزیزشان برچسب زده خواهد شد.

وی اضافه کرد: اما این تفکر اشتباه هست. آنها باید با دیدن رفتارهای عجیب و غیرمعمول عزیزشان به سرعت برای درمان وی اقدام کنند. داشتن یک همراه و حامی می تواند فرد بیمار را برای درمان ترغیب و تشویق کند.

شریفی باستان با تاکید بر اینکه کسی که سوء مصرف مواد دارد اختلال دوقطبی در وی بیشتر است، افزود: اگر فرد مصرف مواد نداشته باشد و بیماری اش زود تشخیص داده شود، روند بهبودی وی زودتر اتفاق می افتد. در این میان وضعیت مالی مناسب، باسواد بودن خانواده و خود فرد و داشتن مطالعه و آگاهی در خصوص این بیماری باعث می شود فرد زودتر بهبود پیدا کند و بیماری اش تحت کنترل قرار گیرد.

 اختلال دوقطب، نمونه بسیار خوبی از نوسان خلق است. به این معنا که خلق فرد به طور متناوب بین دو حالت افسرده و سرخوشی (مانیا) در رفت و برگشت است.

پربیننده ترین احتمال آغاز واکسیناسیون عمومی از خرداد۱۴۰۰ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۲/۱۰) واکسن کرونای ایرانی محدودیت سنی ندارد محموله جدید واکسن «اسپوتنیک وی» به ایران ارسال شد گروه خونی در بروز کرونا و شدت بیماری موثر نیست

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اختلال دو قطبی اختلال دوقطبی شریفی باستان خانواده ها فرد بیمار قرار گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۱۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود

به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه اسفندیاری ظهر سه شنبه به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العاج در جمع خبرنگاران از وجود ۱۷ هزار بیمار صعب العلاج در استان گلستان خبر داد و اظهار کرد: طبق آمارهای اعلام شده سالانه ۳ هزار نفر به تعداد این بیماران در استان اضافه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و سرطانی در ذیل بیماران خاص هستند، افزود: در حال حاضر ۲۲۶ بیمار هموفیلی، ۴۱۴ بیمار تالاسمی، و هزار و ۱۶۰ نفر بیمار دیالیزی در استان وجود دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به اینکه این بیماران برای درمان از خدمات دولتی بهره مند می‌شوند، گفت: بسته خدمتی که در بیمه سلامت تعریف شده است در اختیار این بیماران قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: این بسته سلامت خدماتی چون تخفیفات دارویی، ام آر آی، سی تی اسکن و سونوگرافی شامل می‌شود.

اسفندیاری با اشاره به اینکه این بیماران می‌توانند از تسهیلات درمانی ۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد بهره مند شوند، اظهار کرد: این بیماران اقساط خود را با بازپرداخت پنج ساله می‌توانند انجام دهند که امسال هم در صورت ابلاغ بودجه به بانک‌ها معرفی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته توانستیم به سه هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص تسهیلات پرداخت کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: اکنون تمامی تجهیزات و امکانات تشخیصی و درمانی برای این بیماران در مراکز درمانی گرگان وجود دارد.

کد خبر 6099351

دیگر خبرها

  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور