Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@22:59:43 GMT

اختلال دوقطبی؛ گاهی شاد، گاهی غم

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۲۶۰۵

آفتاب‌‌نیوز :

رضا پیرزه در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با اختلالات خلقی در انسان، اظهار کرد: اختلالات خلقی در انسان معمولا در دو قالب تک‌قطبی و دوقطبی بروز پیدا می‌کند.

وی در رابطه با اختلال خلقی تک‌قطبی، افزود: اختلال خلقی تک‌‌قطبی یا همان افسردگی تک‌قطبی با احساس یک خلق پایین و یکسری علائم مانند خواب، اشتهای مختل و احساس پوچی در اکثر ساعات روز مشخص می‌‌شود ولی زمانی که صحبت از یک اختلال دوقطبی وجود دارد شرایط روانی بیمار اندکی پیچیده‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیرزه با اشاره به سیر بیماری در مبتلایان به اختلال دوقطبی، تصریح کرد: افراد مبتلا به اختلال دوقطبی در سیر بیماری خود در دوره‌ای یک خلق افسرده و در دوره دیگر، یک خلق بالا همراه با افزایش شدید در سطح انرژی و علاقه‌مندی شدید به کارهای لذت‌بخش را بروز می‌کند.

متخصص مغز و اعصاب در رابطه چالش‌هایی که افراد مبتلا به اختلال دوقطبی در دوره افسرده خود با آن مواجه می‌شوند، بیان کرد: فرد مبتلا به اختلال خلقی دوقطبی در هر دو دوره از بیماری خود دچار یکسری چالش‌هایی است. این بیمار در دوره‌ای که افسرده است در کنار خلق پایین و ملال‌آوری که دارد از افزایش میزان خواب، کندی حرکتی و احساس رخوت و بی‌حالی شدید شکایت دارد که این شرایط واقعا سبب زجر بیمار شده و روند عادی کار و زندگی را مختل می‌کند.

وی در رابطه با چالش‌های بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی در زمان خلق بالا، اظهار کرد: چالش‌های بیمار دوقطبی در دوره‌ای که دارای خلقش بالا بوده نیز برخلاف تصوری که ممکن است انسان داشته باشد از شرایط زندگی خوبی برخوردار نیست، در این دوره در کنار خلق بالا یک بیش‌فعالی بی‌هدف در زمینه امور جاری زندگی وجود دارد.

پیرزه ادامه داد: در این شرایط بیمار با یک اعتماد به نفس کاذب ممکن است اقدام به کارهای خطرناکی انجام دهد. به طور مثال در سرمایه‌گذاری‌های بدون حساب و کتاب دارایی‌های خود را از دست دهد و یا حتی در اموری در آن‌ها در گذشته مهارت لازم را داشته نیز با مشکلاتی مواجه شود مانند رانندگی پر ریسک و خطر که جان افراد را به خطر می‌اندازد.

متخصص مغز و اعصاب در رابطه با عوامل ابتلا به اختلال دوقطبی، اظهار کرد: استعداد ابتلا به اختلالات خلقی دارای زمینه ژنتیکی است و آسیب‌پذیر بودن برای افسردگی پایه ارثی دارد. در بررسی خانواده‌های افراد مبتلا به دوقطبی نیز معمولا افراد دیگری از خانواده که آن‌ها هم افسردگی تک یا دوقطبی دارند به چشم می‌خورند.

وی افزود: البته وجود رابطه ژنتیکی در بروز این گونه اختلالات به معنی این نیست که اگر فردی در اقوام خود این بیماری را داشته باشد حتما به آن مبتلا خواهد شد، بلکه این ریسک ابتلا است که در طی نسل‌ها منتقل می‌شود و خیلی از هم خانواده‌های بیماران دو قطبی نیز وجود دارند که از نظر خلقی سالم هستند.

پیرزه در رابطه با استراتژی‌های درمانی اختلال دوقطبی، تصریح‌ کرد: استراتژی‌های درمانی در این بیماران بر پایه استفاده از داروهای تثبت کننده خلق بوده، این داروها به این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد که فرد مبتلا به اختلال دوقطبی را در یک وضعیت خلقی با ثبات و پایدار نگه دارند، البته تاثیر این داروها نسبی بوده و موارد بسیاری وجود دارد که عود بیماری در بیمارانی که تحت درمان تثبیت خلق هستند نیز روی می‌دهد و در این شرایط چه عود به‌صورت افسردگی باشد یا خلق بالا، ممکن است نیاز به بستری شدن بیمار در بیمارستان باشد.

متخصص مغز و اعصاب با اشاره به نکته‌های ضروری و قابل توجه در رابطه با افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، خاطرنشان کرد: در نهایت ذکر این نکته ضروری است که افراد مبتلا به اختلالات خلقی و خانواده‌های آنان در صورتی که شناخت دقیق‌تری از ماهیت اختلال خود داشته باشند و روندهای درمانی را به صورتی کارا تعقیب کنند، در کنترل بیماری موفق خواهند بود و تاثیرات منفی این اختلال در آنان به حداقل خواهد رسید.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اختلال دوقطبی بیماری اعصاب دپاکین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۲۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو

بیژن شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص طرح تحقیقاتی با عنوان تأثیر ارائه ویدئو کلیپ در روش(RET) بر بهبود طول و محتوای گفته‌ها در بیماران زبان پریشی ناروان اظهار کرد: ۲۱ مبتلا به ضایعه مغزی که دچار لکنت زبان و فراموشی واژگان شده اند در بیمارستان کاشانی تحت درمان با استفاده از ویدئو کلیپ‌های آموزشی قرار گرفتند.

وی افزود: در این تحقیق به مدت ۱۲ جلسه برای این دست از بیماران ویدئو کلیپ پخش شد که پس از این دوره به بهبود مشکل ایجاد شده در آنها منجر شد.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: این روش تحقیقی روی مبتلایان ۴۰ سال به بالا انجام گرفت. باید دانست هرچه سن ابتلاء به ضایعه مغزی و فراموشی واژگان کمتر از ۴۰ سال باشد بهبودی کامل بیشتر مشاهده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این تحقیق یادآوری کلمات به روش تداعی ذهنی در بافت تصویری (ویدئو کلیپ) صورت گرفت که این روش در کشورهای دیگر نیز آزمایش شده و در حوزه درمان مورد استفاده بوده است.

شفیعی در پاسخ به این سوال که آیا نتایج این تحقیق در بهبود بیماران آلزایمر نیز مؤثر خواهد بود، گفت: بررسی در این زمینه صورت نگرفته است و پژوهش حاضر صرفاً برای بیمارانی است که علت اختلال گفتاری آنها ضایعات مغزی بوده است.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: مبتلایان به ضایعه مغزی فراموشی واژگان کلمات، به دلیل فراموشی بسیاری از کلمات مورد نیاز گفتگوهای روزمره، به مرور از روابط اجتماعی خود دست کشیده و خود را در حاشیه قرار می‌دهند

کد خبر 6100441

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو
  • پیش بینی وزش باد شدید در چهارمحال و بختیاری
  • تهران تا کی بارانی است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»