Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-08@16:54:14 GMT

کشف مهم محققان ایرانی درباره بیماری دوقطبی

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۷۷۰۸

به گزارش پارس نیوز،  / ارتباط با آلزایمر!

دکتر کوروش شاه‌پسند، عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان در گفت‌وگوی در خصوص به قطعیت رسیدن رابطه آلزایمر و بیماری دوقطبی اظهار داشت: ما در پژوهشگاه رویان موفق شدیم مکانیزم مولکولی مرگ سلولهای عصبی در بیماری دوقطبی را معرفی کنیم که این موضوع برای اولین بار در دنیا صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نتیجه تحقیقات این تیم تحقیقاتی در پژوهشگاه رویان گفت: در این پروسه ثابت کردیم همان عاملی که سلاح عصبی را در مغز در برابر بیماری آلزایمر از بین می برد، در  بیماری دو قطبی هم باعث مرگ سلولی می شود.

وی ادامه داد: این بدان معناست که عامل بیماری های دو قطبی و آلزایمر یکی هستند در صورتیکه تا کنون بیماری دو قطبی یک بیماری  روانی شناخته شده بود.

وی با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگ بیماری های دوقطبی و آلزایمر می تواند مسیر درمان را راحت تر کند، عنوان کرد: در این پروسه به این نتیجه رسیدیم که آسیب مغز در بیماری آلزایمر با بیماری دو قطبی یکی است  از این رو می توان در راستای درمان این دو بیماری گام های خوبی برداشت.

شاه‌پسند با بیان اینکه مکانیزم آسیب سلول‌های عصبی طی بیماری دو قطبی مشخص شد، تاکید کرد: وقتی روند دو بیماری یکی است درمان و واکسینه کردن افراد در برابر این بیماریها با سهولت بیشتری صورت می گیرد و می توانیم با تولید محصول، داروهای بیماران مبتلا به الزایمر و دوقطبی را تولید کنیم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان گفت: ما برای اولین بار نشان دادیم بیماری دوقطبی روانی نیست و فیزیولوژی است که مغز درگیر می شود.

به گفته شاه پسند، این تحقیقات با انجام آزمایشات روی مغز انسان با مجوز پزشکی قانونی انجام گرفته است. اکنون به دنبال اخذ مجوز از وزارت بهداشت هستیم که امکان کارآزمایی بالینی را پیدا کنیم.

به گفته این محقق، اختلال دوقطبی (یا شیدایی-افسردگی) نوعی اختلال خلقی و بیماری روانی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق می‌شوند. اختلال دو قطبی به صورت معمول در آخر دوره نوجوانی یا اوائل دوره بزرگسالی تظاهر پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: این بیماری انواع مختلفی دارد که مهمترین انواع آن اختلال دو قطبی نوع یک و نوع دو است. این اختلال از نوجوانی به بعد در افراد ظهور و بروز می کند.

شاه‌پسند از انتشار نتایج این مقاله در معتبرترین ژرونال امریکا به تازگی خبر داد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: آلزایمر مرگ مغز درمان فیزیولوژی مغز انسان وزارت بهداشت ابتلا به بیماری درمان عضو هیئت علمی مرگ مغز انسان پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۷۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است

آفتاب‌‌نیوز :

محققان اظهار کردند که افزایش آگاهی از کیفیت و کمّیت خواب می‌تواند به کیفیت خواب کمک کند و به‌طور بالقوه خطر بیماری قلبی و عروقی را کاهش دهد.

طبق گزارش انجمن خواب آمریکا، ۵۰ تا ۷۰ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده دارای اختلال خواب و از این تعداد، ۲۵ میلیون نفر مبتلا به آپنه انسدادی خواب هستند.

نتایج مطالعات نشان می‌دهد که آپنه انسدادی خواب با چندین بیماری قلبی و عروقی مرتبط است. نتایج تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که الگو‌های خواب سالم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد حتی در میان افرادی که خطر ژنتیکی بالایی دارند.

اکثر مطالعاتی که ارتباط بین کیفیت خواب و خطر بیماری قلبی و عروقی را بررسی می‌کنند بر یک بّعد خواب یعنی مدت زمان خواب یا آپنه خواب متمرکز شده‌اند بنابراین، اثر ترکیبی چند بّعد خواب بر سلامت قلب و عروق مورد مطالعه قرار نگرفته است.

اخیراً محققان موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه در پاریس، تاثیر مشترک عادات خواب چندگانه را بر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بررسی کردند؛ آنان دریافتند که نمره خواب سالم‌تر با خطر کمتر بیماری قلبی و عروقی و سکته مغزی مرتبط است.

برای این مطالعه، محققان داده‌های جمع‌آوری شده بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ از ۷۲۰۳ مرد و زن ۵۰ تا ۷۵ ساله را تجزیه‌وتحلیل کردند. همه در ابتدای مطالعه مبتلا به بیماری قلبی نبودند.

هر شرکت‌کننده تحت معاینه فیزیکی و آزمایش‌های مختلف بیولوژیکی قرار گرفت. آنان همچنین اطلاعات مربوط به سبک زندگی و سابقه پزشکی خود را ارائه کردند و محققان عادات خواب شرکت‌کنندگان را از طریق پرسشنامه ارزیابی کردند.

محققان دریافتند که هر یک امتیاز افزایش در نمره خواب سالم با کاهش ۲۲ درصدی خطر بیماری قلبی و عروقی مطابقت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند