Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@03:36:37 GMT

علائم يک انسان 2 قطبي کدامند؟

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۳۰۵۸

علائم يک انسان 2 قطبي کدامند؟

خبرگزاري آريا - کساني که دچار اختلال دو قطبي مي شوند معمولا مي توان با مشخصه تغيير شديد حالات روحي شناخت.
به گزارش گروه فضاي مجازيخبرگزاري ميزان، اين بيماري اصولا وقتي که حاد و درمان آن بسيار دشوار مي شود، خود را نشان مي دهد. در اين مقاله اطلاعاتي در خصوص اختلال دو قطبي را آماده کرده ايم. توصيه ما اين است که حتما اين مقاله را مطالعه کنيد و از دست ندهيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ما همراه شويد.
طبيعي است هر فردي در طول زندگي دوراني از شادي و افسردگي را تجربه مي‌کند. ولي در مورد افراد مبتلا به اختلال دو قطبي اين دو احساس متضاد مکررا در فواصل زماني تکرار مي‌شود.در مراحل اوليه، نشانه‌هاي اختلال دوقطبي ممکن است به جاي بيماري رواني با يک مشکل خودش را نشان دهد. به عنوان مثال، ابتدا ممکن است با اعتياد به الکل يا مواد مخدر يا عملکرد ضعيف در مدرسه، حاضر نشدن سر کلاس يا محل کار ظاهر شود. علائم دوقطبي به طور کلي به سرعت نه به وجود مي‎آيند و نه از بين مي‎روند – آنها پايدار هستند و به طور قابل توجهي زندگي فرد را مختل مي‎کنند.مشکل ديگر اين بيماري زماني است که فرد فقط در دوره افسردگي به پزشک مراجعه مي‌کند و چون کل حالات روحي به پزشک گزارش نمي‌شود، فقط داروي ضدافسردگي تجويز مي‌شود که تاثيري در بهبودي ندارد. اين بيماري در خيلي از موارد مانع از زندگي عادي فرد مي‌شود و او را از جامعه دور نگه مي‌دارد. آن چنان ناتوانش مي‎کند که گاهي پزشک ناچار مي‌شود علاوه بر درمان‌هاي معمول حکم نوعي معلوليت را براي بيمار صادر کند تا به دلايل صدماتي که به خودش و سايرين مي‌زند، او را ازجامعه دور نگه دارد.از آنجا که بيماري مرموز اختلال دوقطبي مثل هر بيماري ديگر با تشخيص دقيق پزشک مي‌تواند بخوبي کنترل شود، شما را با هفت مشخصه اصلي اين بيماري آشنا مي‌کنيم.

تغيير سريع موضوع بحث هنگام مکالمه
شخصي که از بيماري اختلال دوقطبي رنج مي‌برد ذهن پراکنده‌اي دارد. زماني مغز فعال و قدرت فرآيند اطلاعات زياد است، به طوري که فرد ايده‌هاي خلاقانه جديدي ارائه مي‌کند و به همين دليل وقتي با اين فرد در حال مکالمه هستيد متوجه مي‌شويد چقدر سريع موضوع و ايده‌هاي مطرح در مکالمه را عوض مي‌کند.
رفتار‌هاي بيش فعالي
گاهي فرد مبتلا به اختلال دوقطبي بسيار فعال است و به فوريت و بدون تفکر تصميم مي‌گيرد. در چنين حالتي که برخاسته از شيدايي اين بيماري است، به اصطلاح فرد نمي‎تواند يک‌جا بنشيند و رفتارهاي بيش فعالي بروز مي‌دهد.
مبالغه درباره خود
مبتلا به اختلال دوقطبي وقتي شاد و پر از انرژي است، کلي در مورد شخصيت خودش مبالغه مي‎کند. او فکر مي‌کند ديده نمي‎شود بنابراين سعي مي‌کند با يک تصوير خيالي از خود و با گزافه‌گويي بسيار آن را به نمايش بگذارد.
تکلم سريع ولي کم
در بعضي مواقع از بيان آنچه در ذهنش مي‌گذرد عاجز است. نمي‌تواند افکارش را کنترل کند. بنابراين سريع و کوتاه صحبت مي‌کند.
افت و خيز فراوان در حالات روحي
زماني بسيار فعال و سرحال است که به آن حالت شيدايي يا نيمه جنون مي‎گويند و زماني غم و نوميدي تمام وجودش را فرا مي‌گيرد که به آن دوره افسردگي گفته مي‌شود. اين تضاد اخلاقي مي‌تواند چند روز يا چند ماه طول بکشد، ولي به طور مداوم تکرار مي‌شود.
ولخرجي زياد
وقتي فرد در حالت روحي شيدايي قرار مي‎گيرد رفتارها و تصميمات اغراق‌آميز دارد. عادت‌هايي مثل ولخرجي يا تصميم‌هاي نادرست مالي که هيچ منطقي پشت آن نيست ازخود بروز مي‌دهد. به طوري که شخص ثروتمند مي‌تواند تمام دارايي خود را يک‌شبه از دست بدهد.
تحريک‌پذيري
شخصي که به اختلال دوقطبي مبتلاست غريبه و خودي برايش فرق نمي‌کند. يک حرکت، يک رفتار، يک انتقاد، بحث يا عدم موافقت با عقايد او باعث ناراحتي او شده حتي رفتار پرخاشگرانه مثل کتک کاري و دعوا راه مي‌اندازد.
اين بيماري مرموز بيشترعلت ژنتيکي دارد که محرک‎هاي محيطي مثل مرگ يکي از افراد خانواده، شکست‌هاي عاطفي يا اجتماعي مي‎تواند باعث بروز يا تشديد آن شود. به همين دليل اگر از کودکي اين بيماري تشخيص داده شود پزشک متخصص مي‎تواند با داروهاي مناسب، مواد شيميايي مغز يا همان انتقال دهنده‎هاي عصبي را کنترل کند تا فرد نه تنها زندگي روزانه‎اش مختل نشود، بلکه بتواند فرد مفيدي براي خود و جامعه‌اش باشد. افراد معروفي مثل پيکاسو و مريلين مونرو نيز به اين بيماري مبتلا بودند. اولي نقاش بزرگ و بنيانگذار سبک جهاني کوبيسم شد و دومي در دوره افسردگي دست به خودکشي زد. چرچيل نيز از ديگر افراد مشهوري بود که به بيماري دوقطبي مبتلا بود و خودش اين بيماري را سگ سياه مي‌ناميد.
پس اگر اين بيماري به موقع تشخيص داده وکنترل شود به جاي آنکه شخص را منفعل و دور از اجتماع نگه‌دارد، مي‌تواند او را به فردي تبديل کند تا شايد بخشي از تاريخ جامعه انساني شود.
منبع: کيهان
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۳۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟

سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

بیشتر بخوانید: کدام نوع ملحفه‌ موجب ابتلا به اگزما می‌شود؟

وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم

وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟

وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229764 برچسب‌ها آسم و آلرژی

دیگر خبرها

  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم