Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-08@14:42:18 GMT

بررسی وضعیت مبتلایان به اختلال دوقطبی

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۲۲۲۲۸

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

محققان دانشگاه اسلوی نروژ موفق شدند ویژگی‌های مغزی و کمبودهای این عضو را در افراد دارای اختلال روانی دوقطبی تشخیص دهند.

 فیز نوشت: در بزرگترین مطالعه علمی مبتنی بر تصویربرداری ام.آر.آی (MRI) مشخص شد افرادی که از اختلال روانی دوقطبی رنج می‌برند، چه نواقصی در مغز خود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دوقطبی نوعی اختلال خلقی و یک بیماری روانی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق می‌شوند. اختلال دو قطبی به صورت معمول در آخر دوره نوجوانی یا اوایل دوره بزرگسالی تظاهر پیدا می‌کند. این بیماری انواع مختلفی دارد که مهمترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال دو قطبی نوع دو است. تفاوت این دو اختلال در وجود دوره  شیدایی (مانیک) است؛ در نوع یک این حالت اتفاق می‌افتد، ولی در نوع دو فرم خفیف‌تری از آن که نیمه‌شیدایی است، بروز  می‌کند.
شروع بیماری معمولاً با دوره‌ای از افسردگی است و پس از یک یا چند دوره از افسردگی، دوره شیدایی بارز می‌شود. در تعداد کمتری از بیماران شروع بیماری با دوره شیدایی یا نیمه-شیدایی است.
دوره‌های شیدایی از چند روز تا دو هفته به طول می‌انجامند و معمولاً شدت آنها باعث می‌شود که بیمار نیازمند درمان جدی به صورت بستری یا همراه با مراقبت زیاد باشد.
با فروکش کردن علایم، به خصوص در اوایل سیر بیماری، معمولاً فرد به وضعیت قبل از بیماری خود برمی‌گردد و به همین دلیل بسیاری از بیماران یا خانواده‌های آنان تصور می‌کنند بیماری کاملاً ریشه‌کن شده و دیگر نیازی به ادامه درمان وجود ندارد. بنابراین درمان خود را قطع می‌کنند. اما قطع زودهنگام درمان خطر برگشت بیماری را بسیار افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که بیماری در فاصله چند ماه عود کند.
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO) در حال حاضر بیش از ۶۰ میلیون نفر در جهان از این اختلال رنج می‌برند.
دانشمندان دانشگاه اسلو موفق شدند تغییرات اساسی و مشهودی را که در مغز افراد دارای اختلال دوقطبی وجود دارد، مشخص کنند.
در این تحقیق ۷۶ مرکز تحقیقاتی و ۲۶ گروه علمی و تحقیقاتی مختلف از سراسر جهان همکاری داشته‌اند و طی آن، بیش از ۶۵۰۰ اسکن ام.آر.آی مورد بررسی قرار گرفت که ۲۴۴۷ مورد از آنها برای بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی و ۴۰۵۶ مورد نیز متعلق به افراد سالم بود.
در بررسی‌ها مشخص شد که کاهش ماده خاکستری در بیماران دوقطبی به شدت مشهود است و این کاهش بیشتر در دو بخش لوب پیشانی و لوب گیجگاهی مغز رخ داده که مسؤول مهار احساسات و هیجانات هستند.
لوب پیشانی بیشترین تعداد نورون‌های حساس به دوپامین را داراست و محتوای شخصیتی، چاره‌یابی، هیجانات، تمرکز، داوری، سخن گفتن و حرکات ارادی از کارکردهای این بخش از مغز هستند.
لوب گیجگاهی یکی از چهار لوب اصلی مخ است و ذخیره حافظه جدید، پردازش اطلاعات حواس شنوایی و بینایی، درک زبان و سازماندهی از کارکردهای این بخش از مغز هستند.
کاهش این ماده در بیمارانی که سابقه جنون نیز داشتند، بسیار بیشتر از سایر بیماران بود.
نکته قابل توجه دیگر این بود که بیمارانی که تحت درمان با استفاده از لیتیوم قرار گرفته بودند، وضعیت بهتری نسبت به سایرین داشتند.
محققان امیدوارند بتوانند تاثیرات درمان‌های مختلف برای این بیماری را بررسی کنند و بتوانند روش‌های موثرتری برای بهبود این بیماران ارائه کنند.
نتایج این تحقیق در نشریه علمی Molecular Psychiatry  منتشر شده است. (ایسنا)

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۲۲۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از آخرین وضعیت بیماری رضا رویگری

آفتاب‌‌نیوز :

رضا رویگری از جمله بازیگران پیشکسوتی است که در طول چندسال گذشته، به دلیل بیماری خانه‌نشین شده است. شب گذشته، وزیر ارشاد از او عیادت کرد و در جریان روند درمانی این بازیگر قرار گرفت. رضا رویگری دو سال قبل در یکی از آخرین گفتگو‌های رسانه‌ای‌اش، گفته بود که حرف‌های زیادی دارد و برای اینکه به او سر بزنند، توقع بیشتری دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سه‌شنبه شب ۱۸ اردیبهشت‌ماه، با حضور در منزل این بازیگر پیشکسوت تلویزیون و سینما، از او عیادت کرد و در جریان روند درمان او قرار گرفت. در عیادت از رویگری، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و سیدمجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، محمدمهدی اسماعیلی را همراهی می‌کردند.

رویگری سال ۱۳۹۳ دچار سکته مغزی شد و از آن تاریخ به بعد مراحل درمان را طی می‌کند و در این مسیر مشکلات دیگری نیز برای او به وجود آمد.

این بازیگر پیشکسوت درباره گله‌اش گفته بود: نمی‌خواهم گله کنم، اما حرف و سخن زیاد است. آدم از یکسری افراد بیشتر توقع دارد، اما خبری از آن‌ها نیست. درک می‌کنم که همه گرفتارند، ولی دلم می‌خواست دوستان بیشتر به من سر می‌زدند و با هم صحبت می‌کردیم، اما متاسفانه گویا همه گرفتارند. ان‌شاءالله برای هیچکس بیماری نباشد به خصوص برای آن‌هایی که دوستشان داریم، اما کسانی که مریض احوالند همیشه چشمانشان به در است تا کسی به دیدنشان بیاید. متاسفانه درِ خانه ما خیلی باز نمی‌شود و فقط دوستانی که همیشه به من لطف دارند و اطرافم هستند را هر روز می‌بینم. من همه را دوست دارم، اما درک می‌کنم که گرفتاری‌ها هم زیاد است.

او البته در مراسمی که برای تجلیل از فعالیت‌های هنری‌اش در صدا و سیما گرفته شد، ابراز امیدواری کرده بود که داود میرباقری برای بازی در سریال سلمان فارسی با او تماس بگیرد: هنوز هم علاقه‌مندم بازی کنم. کاری است که انتخاب کردم. دوستش دارم. انرژی کار را دارم و امیدوارم زودتر بتوانم به مردم خدمت کنم. منتطرم که آقای داوود میرباقری صدایم کند تا اگر قسمت شود بروم و در سریال «سلمان فارسی» بازی کنم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو کلیپ
  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو
  • جزئیاتی از آخرین وضعیت بیماری رضا رویگری
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴